Friday, December 24, 2010

Tahniah Adikku Nurul Farhanim!

Entri ni khas untuk adik aku yang baru mendapat 9A dalam PMR yang belajar di Sekolah Menengah Agama Tengku Ampuan Afzan (TAHAP),Jerantut.
9A?
Terkejut gak aku bila tau semalam.Alhamdulillah,berkat dia rajin belajar.Walaupun jarang jumpa dia,most of the time aku tengok dia akan mengadap buku.Kalau dah bosan sangat,dia main game Zuma atau Mystery Case File Madame Fate.
Adik aku yang sorang ni memang aku kenal sangat sebab dari kecik aku jaga bila mak aku busy buat kuih.Karekter dia agak manja sikit sebab jarak dia dengan yang bongsu lebih kurang 6 tahun.Maybe sebab dia rasa dia yang last sekali.Tetiba,ehhhh??!Dapat adik lagi?
Aku masih ingat masa dia masih kecik,aku suka bawa dia jalan-jalan pusing kampung naik motor,takpun pegi tengok burung kat dalam sangkar di Pejabat Felda.Sampai dia terlelap atas motor.Dan aku masih ingat macamana aku ajar dia menulis guna tangan kiri.Nak tau sebab apa?
Sebabnya dalam keluarga aku,aku sorang je yang kidal,so aku nak dia ikut macam aku.Ada jugak geng,hehe!Tak sangka pulak kekal sampai dia besar.Dari kecik sampai la besar,dia memang tak banyak karenah.
Bila dia nak masuk sekolah menengah,aku agak sedih sebab aku takut adik-adik aku tak boleh survive duduk asrama dan berjauhan dengan keluarga.Kecik-kecik lagi dah berjauhan.Tak tau la kenapa,maybe sebab aku teringat betapa tak bestnya duduk hostel kat Teknik Temerloh dulu.
Mujurlah dia dapat menyesuaikan diri,atau aku je yang trauma lebih,haha!
Masa PMR dulu aku cuma mampu dapat 3A,5B.Dah cukup ok dah kalau kat sekolah dalam kampung aku.masuk je teknik,tak tau la kenapa aku tak minat belajar.Akhirnya kat sini la aku sekarang.Berbanding budak-budak sekarang,macam-macam dapat.nak belajar pun semangat sikit.
Apepun setakat ni,result dia yang terbaik dalam keluarga aku.Tahniah adik!

Post a Comment