Saturday, May 21, 2011

Movie Time:Pirate of The Caribbean:On Stranger Tide

Movie terakhir yang aku tengok sebelum POTC ni ialah movie THOR.Tak sangka plak pandai Thor buat lawak.Malam tadi walaupun seat filling fast untuk midnite movie,mujur rezeki aku n wife dapat tiket awal sikit.Tah sape beli dua tiket 10.45pm,tapi tak jadi tengok agaknya.Dapat la aku tonton movie ni awal sikit.
Tak sangka plak malam tadi beratur panjang nak beli tiket kat e@Curve.Nampak macam ada kekecohan sikit,rupanya ada Fizz Fairuz tengah sain autograf peminat dia.


Sejak dari filem pertama,The Curse of Black Pearl sampai la At The World End,kita dah biasa dengan muka Elizabeth Swann & Will Turner,rasa macam journey Jack Sparrow kali ni agak 'kosong' plak.Dua karekter lanun yang agak bodoh-bodoh alang,Ragetti dan Pintel pun dah takde.
Filem kali ni aku rasa agak sederhana tapi still boleh buat audien ketawa dengan perangai Jack Sparrow.Ada sikit-sikit part yang aku rasa macam mengantuk sikit(maybe sebab filem ni panjang/tengok lewat malam).Satu sebab lagi pasal kali ni dah tukar director agaknya.Tiga siri filem sebelum ni diarahkan oleh Gore Verbinski.

FILEM MELAYU
Aku perasan satu poster filem tempatan yang agak 'smart' masa tunggu waktu tayangan sambil membedal popcorn(memang biasanya popcorn akan tinggal separuh walaupun belum masuk hall).
Rupanya filem baru Syamsul Haslam,KL Gangster.


Gangster yea?

Sofi Jikan,Syamsul(ok la,macam ah long),Aaron Aziz(tang katana tu nampak yakuza sikit),Adi Putra(boleh la,nampak macam Sakaki Makio;My Boss My Hero,cuma takde tatoo) dan sorang lagi...........macam biasa tengok lak mamat ni...

Zi..Zi..Zizan???
HUHUHAHUAHA!!!

Zizan jadi gangster??Tengok muka dia pun aku dah nak gelak.Dia nampak gangster bila jadi Mail Lambung tarik kereta dalam Maharaja Lawak.Tu pun still pecah perut lagi.
Korang pernah tengok dia serius tak?

Post a Comment